Uligheden i Danmark kan ses på kosten

Mange eksperter er enige om at en sund og varieret kost, samt at kroppen bliver motioneret regelmæssigt, er nøglen til sundhed og at undgå de værste sygdomme. Derudover har ny forskning også vist, at man med en sund livsstil kan forlænge sit liv med cirka 10 år.

Desværre er det også demografisk bestemt, hvor længe man lever. Hvis man for eksempel lever i en ressourcesvagt del af samfundet, er man mere tilbøjelig til at dø tidligere, end hvis man havde levet i en ressourcestærk del af samfundet.

Dette hænger sammen med, at man bliver påvirket af de mennesker man lever med. Det vil sige, at hvis livsstilsygdomme er normalt i det område man bor i, og man er ressourcesvag, vil man for det første være tilbøjelig til at livsstilsygdomme som noget normalt og uundgåeligt og man vil endvidere ikke have ressourcerne, hvad enten det er mentalt eller økonomisk, til at ændre sin livsstil.

Rammes en person i lignende omstændigheder, men i den ressourcestærke del af samfundet, vil personen have de omgivelser omkring sig, der skal til for at bekæmpe livsstilssygdommen. Derudover kan psykisk sygdom også være skyld i, at man ikke magter at lægge sin livsstil om. Det er klart, at hvis man ikke kan magte at stå ud af sengen, kan man heller ikke magte at sørge for at spise det helt rigtige.

Hvad denne forskning viser er altså, at skævvridningen i Danmark kun bliver større af økonomiske forskelle i befolkningen. Især når det kommer til, hvor længe man lever, kan det virke meget voldsomt og vidtrækkende. Det gode er, at mad og kost er kommet meget mere på dagsordenen og folk derfor bliver mere og mere oplyste omkring, hvad der er godt og dårligt for kroppen. Læs mere om sund kost her: https://www.alt.dk/sundhed/det-skal-du-spise-for-at-faa-en-sundere-krop

Derudover er flere og flere mænd også blevet interesseret i at træne for at få større muskler. Før i tiden var det mest kvinder, der følte at de skulle leve op til en kropsideal, men denne trend er stille og roligt krøbet ind på mændenes domæne. Du kan læse mere om, hvilken kost du skal spise for at få større muskler her: https://www.euroman.dk/livsstil/spis-dig-til-store-og-markerede-muskler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *