transfer penge

Spar penge, når du skal overføre penge til udlandet

Er du garvet indenfor investeringer skal du med sikkerhed tit overføre penge til udlandet. Det kan også være du har familie eller venner i udlandet og derfor skal overføre penge, der skal modtages udenfor for Danmark. Hvis du har prøvet det, ved du uanset hvad, at det er enormt dyrt at gøre gennem sin egen danske bank.

Der er dog heldigvis kommet alternativer at vælge imellem, og der er ekstremt mange penge at spare afhængigt af, hvor tit du overfører penge. Udover et synligt gebyr, som din bank tager for at overføre pengene, veksler de også dine penge til en dårlig kurs og tjener derved endnu flere penge på dig.

Transferwise er løsningen

På hjemmesiden Min Investering (link til Transferwise anmeldelsen her) kan du læse om et af de nyeste firmaer indenfor overførsler af penge over landegrænser. Firmaet hedder TranferWise, og deres mission er at give et godt alternativ til bankerne dyre overførselsgebyrer, og det må man sige de har formået. Valutakursen hos TransferWise opdateres hver 5. minut gennem Reuters, og gebyret ligger kun på mindst 2 euro eller 0,5% af beløbet.

Den eneste bagside ved denne form for overførsel ville være, om man ville være tryg ved at gøre det gennem et forholdsvist nyt firma i stedet for ens egen bank som man kender godt. Hertil har jeg undersøgt firmaet, og de har blandt andet Sir Richard Branson som investor og har en tilfredsscore på Trutpilot på 9.5.

For at overføre penge gennem TransferWise skal du overføre pengene til en TransferWise-konto, som TransferWise ejer i det land du vil overføre fra. Dette er gebyrfrit og firmaet har kontoer i over 40 lande. Der lyder umiddelbart besværligt, men det er ikke værre, end at du skal downloade en app og der igennem overføre pengene.

Hos TransferWise tager overførslerne typisk mellem 2-5 hverdage, hvilket det også tager gennem danske banker. For et ret højt gebyr (2-500 kr.) er det gennem danske banker muligt at få lavet en hasteoverførsel, der tager 1-2 bankdage, men dette er dog ikke muligt gennem TransferWise.

Ydermere har firmaet også lavet en app, som er en bankkonto, der kan fungere til at modtage penge i fremmed valuta. På denne måde slipper du for gebyrer og dårlige kurser fra bankerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *